Inspekcija kreće u NOĆNE KONTROLE

Lokalne vesti - Ponedeljak 17.07.2017 - 12:33

Komunalna inspekcija i inspekcija zaštite životne sredine, u saradnji sa Policijskom Upravom Vranje, krenule su od petka 14. jula sa intenzivnijim vanrednim, noćnim kontrolama ugostiteljskih objekata.

Muzika u kafićima najduže do ponoći FOTO: D. Ristić/OK Radio Muzika u kafićima najduže do ponoći FOTO: D. Ristić/OK Radio

Kontrole se obavljaju po pitanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i emitovanja muzičkog sadržaja, kaže načelnik inspekcijskih službi Boban Antanasijević.

Inspekcijske službe vrše nadzor na osnovu odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji Grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja i na osnovu odluke o uslovima i načinu postavljanja privremenih objekta i bašti na javnim površinama u skladu sa pravilnikom.

- Radno vreme ugostitenjskih objekata je do 24 sata radnim danima i nedeljom, a u periodu od 15. juna do 15. septembra, petkom i subotom od 18 sati do jedan sat posle ponoći.

Ugostiteljski objekti mogu muzički program da izvode radnim danom i nedeljom do 23 sata, a u periodu od 15. juna do 15. septembra u danima vikenda najduže do 24 sati, sve u skladu sa Odlukom o akustičnom zoniranju i merama zaštite od buke na teritoriju Grada Vranja
– kaže Antanasijević i dodaje da radno veme mora biti istaknuto na vidnom mestu u objektu.

Shodno odlukama, svi privredni subjekti koji se bave ugostiteljstvom dužni su da svoj rad organizuju tako da se ne uznimiravaju građane koji žive ili rade u susedstvu, bilo emitovanjem muzičkog sadržaja, zvučnim signalima, vikom, emitovanjem isparavanja i slično.

- Nadzor zbog uznimiravanja sugrađana u susedstvu vrši se prijavom ili opažanjem službenog lica i traži se izveštaj PU Vranje o obavljenoj kontroli.

Na osnovu tih činjenica, ako postoji osnova, pokreće se prekršajni postupak, a prijava se prosleđuje u dalju nadležnost inspekciji za zaštitu životne sredine radi preduzimanja mera za koje su predviđene zakonom.

U letnjem periodu problematični su ugostiteljski objekti u užem centru grada u čijim baštama se pušta muzika, u tim objektima biće pojačana kontrola u narednom vremenskom periodu
– najavljuje načelnik Antanasijević.

Za prekoračenje radnog vremena, predviđena je novčana kazna u iznosu od 250.000 do 500.000 dinara.

Ukoliko se muzički program izvodi protivno gradskoj odluci, novčana kazna iznosi 40.000 dinara.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: