Ivanović: Beba umrla od GUŠENJA, nema tragova bolesti

Lokalne vesti - Subota 14.04.2018 - 00:37

Saša Ivanović, muž Jelene Ivanović iz Vranja kojoj je beba preminula pred porođaj, tvrdi da rezultati obdukcije ukazuju da je došlo do lekarske greške.

Jelena i Saša Ivanović FOTO: Privatna fotografija Jelena i Saša Ivanović FOTO: Privatna fotografija
Beba Ivanovićevih preminula je u petak 16. marta, nakon što su svi prethodni nalazi i pregledi pokazali da je sve do tada bilo u redu.
 
Porodica sumnja na nemar i lekarsku grešku, zbog čega su Višem javnom tužilaštvu podneli krivičnu prijavu protiv NN lica.
 
Saša Ivanović kaže da rezultati sa patologije kažu da je smrt bebe usledila gušenjem.
 
- To je sasvim očekivano, nisu nađene nikakve druge bolesti koje bi prouzrokovale smrt.
 
To ukazuje da je napravljen propust i sada bi trebalo utvrditi ko je od lekara napravio najveću grešku – kaže Saša.
 
Prema njegovim rečima, ovaj izveštaj će preuzeti tužilaštvo i zajedno sa pločicama koje predstavljaju dokaz, biće prosleđeni Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.
 
- Vrlo je bitno da se ustanovi tačno vreme smrti kako bi se utvrdilo ko je najodgovorniji za tragediju – kaže Ivanov.
 
On dodaje da su u Višem javnom tužilaštvu koje vodi slučaj nastupili korektno i da porodica veruje da će se pronaći krivac za smrt njihovog deteta.
 
Saša Ivanović kaže da neće odustati od toga da se sve činjenice rasvetle i da će neko morati da odgovara za ono što se dogodilo njegovoj supruzi Jeleni i njemu.
 
Porodica optužuje lekare sa Ginekološko – akušerskog odeljenja za nesavestan rad, jer su porodilju selili iz sale u salu i držali je čitav dan probušenog vodenjaka.
 
Mada je bilo spekulacija da je načelnik odeljenja ponudio ostavku, direktor ZC Vranje Dragan Veličković je to demantovao, a slučaj nije želeo da komentariše dok traju istražne radnje.
 
Najavljeno je da će slučaj ispitati zdravstvena inspekcija, ali još uvek nisu objavljeni njihovi nalazi.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: