Izložba slika Sila je sa nama

Lokalne vesti - Sreda 23.11.2022 - 09:46

U velikoj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju, sutra u 18 sati, biće otvorena izložba slika ,,Sila je sa nama" umetnika Miladina Otovića iz Kraljeva.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Postavka je odabrana na izlagačkom konkursu Galerije Narodnog muzeja u Vranju u 2021.godini, a u okviru projekta ,,Godišnji program Galerije Narodnog muzeja Vranje za 2022.godinu", koji je finansijski podržalo Ministarstvo kulture.
 
Umetnik ne zadržava svoju pažnju na tipičnoj površinskoj deskripciji slike, iako i to uzima u obzir, nego na slici kao fenomenu koji istražuje, proučava i prilazi, ne od sebe kao subjekta umetnika, nego od nje kao objekta, odnosno od njenih zapovršinskih dubina i sadržaja. Kao takva slika predstavlja objekt koji ispostavlja vizuru ličnosti koja je nevidljiva i nalazi se u metafizičkim dubinama nevidljivoga i nedohvativog. 
 
Autor izložbe, dr Miladin Otović, rođen je u Kraljevu, srednju umetničku školu završio je u Nišu, a na Fakultetu  likovnih umetnosti u Beogradu diplomirao je 1997.godine. 
 
Magistrirao je na istom fakultetu 2002.godine kod profesora Velizira Krstića sa tezom ,,Monumentalnost između Naturalizma i Nadrealizma". Doktorirao je 2019. godine na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: