Javne česme u Vranju BEZ KONTROLE

Lokalne vesti - Nedelja 10.07.2016 - 23:40

Ispravnost vode sa javnih česama u Vranju se ne proverava već više od tri godine zbog spora između ZZJZ i Direkcije za izgradnju, saznaje OK Radio, a problem su, kako to obično biva, pare.

Mačkina česma: ima li para za konntrolu? FOTO D. Ristić/OK Radio Mačkina česma: ima li para za konntrolu? FOTO D. Ristić/OK Radio

 

Poslednja provera ispravnosti vode sa javnih česama u gradu vršena je početkom 2013. godine, jer je poslednji ugovor koji je ZZJZ u Vranju imao sa Direkcijom istekao 29. marta 2013. godine, kaže direktorka Zavoda Milena Mišić.

- Imali smo neke razgovore za Direkcijom, ali nismo postigli dogovor.



Mi smo im ponudili ugovor, ali oni nisu imali dovoljno opredeljenih para za tu namenu – kaže direktorka Mišić.



Ona kaže i da bi trebalo da se izvrši registracija svih česama u gradu, kao i izvorišta u seoskim sredinama, jer je to u interesu građana, koji naročito u letnjim mesecima vodu sa ovih alternativnih izvora koriste za svoje potrebe.


 

S druge strane direktor Direkcije Dragan Stojković kaže za OK Radio da ovo preduzeće ne želi da rasipa pare iz budžeta za nepotrebne stvari.

 

- Direkcija je tražila da za 2015. i 2016. godinu  ZZJZ dostavi ugovor o kontrolisanju ispravnosti vode sa četiri javne česme u gradu, koje su povremeno ispravne - na Pržaru, Toplik 1, česma u ulici Otona Župančiča i Svetinikolska.



Za ostale nema potrebe da se kontrolišu, jer su one biološki i hemijski neispravne već godinama, tako da nema logike rasipati gradski novac na ponovno ispitivanje – kaže Stojković.



On iznosi da je cena jednog ispitivanja oko 4.000 dinara po jednoj česmi.



- Njih u gradu ima petnaestak, tako da iako to nije neki preveliki novac, ne želimo da bacamo pare na nešto što znamo da je neispravno.

U ZZJZ bi želeli da samo uzme više para iz budžeta
– odgovara Stojković.



Direkcija je na postavila table sa upozorenjem na svim česmama, osim četiri gorenavedene, da voda sa njih nije za upotrebu.



- Znam da se te table skidaju, kao i saobraćajni znaci u gradu, ali mi ćemo ponovo da izvršimo obilazak česama i postavimo table tamo gde su skinute – odgovara Stojković.

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: