Jumko otvorio pogon u Resavici (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.12.2018 - 10:08

Kompanija „Jumko“ iz Vranja otvorila je u ponedeljak svoj pogon u Resavici, izdvojivši za ove namene 7,5 miliona dinara sopstvenih sredstava.

U pogonu Jumka posao za žene rudara. Foto: D.Ristić/OK Radio Ilustracija U pogonu Jumka posao za žene rudara. Foto: D.Ristić/OK Radio Ilustracija

Posao je ovde našlo 60 žena, uglavno supruga rudara iz ovog kraja.

U ovom pogonu biće izrađivane uniforme, te je otvaranju prisustvovao Aleksandar Vulin, ministar odbrane.

- „Jumko“ danas otvara pogone ne samo u Vranju, već i širom Srbije.

To je dokaz da Vlada Srbije i njen predsednik Vučić imaju poverenje u „Jumko“ i njegovo rukovodstv
o - rekao je Vulin.

Prema najavama, sledeće godine u Resavici bi trebalo da bude zaposleno još 60 radnika.

Generalni direktor vranjske kompanije Branislav Trajković je podsetio da je "Jumko" ove godine otvorio pogone u Bujanovcu sa 120 radnika i Crnoj Travi gde je angažovano 35 zaposlenih.
 
- "Jumko" je danas jedna od stabilnijih firmi u zemlji i polako se vraćamo na staze stare slave.
 
Opština Despotovac je uložila sopstvena sredstva u opremanje bivšeg pogona "Beka", dok smo mi uložili preko 7,5 miliona dinara u najsavremenije mašine.
 
Ove godine smo sa Ministarstvom odbrane ugovorili poslove u vrednosti od milijardu dinara, a sa MUP-om preko 800 miliona i očekujemo poslove i naredne godine - rekao je Trajković, zahvaljujući se predsedniku Vučiću na angažovanju i Ministarstvu odbrane na saradnji.
 
Otvaranje "Jumkovog" pogona u Resavici je veliki dan za ovo meseto, naglasio je predsednik opštine Despotovac, Nikola Nikolić.
 
- Poslednjih 30 godina nijedno novo radno mesto u javnom sektoru u opštini Despotovac nije otvoreno, a sada je 60 žena dobilo posao - rekao je Nikolić, zahvaljujući se "Jumku" i ministru Vulinu.

 

Foto Galerija

Otvaranje pogona Jumka u Resavici

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: