KC Niš: Preminuo Vranjanac sa potvrđenim Covid-19

Lokalne vesti - Sreda 08.07.2020 - 14:03

Jedan pacijent sa potvrđenim COVID-19 virusom je preminuo, saopšteno je iz Kliničkog centra (KC) Niš.

U Vranju hospitalizovano 85 pozitivnih pacijenata FOTO:  Free Images U Vranju hospitalizovano 85 pozitivnih pacijenata FOTO: Free Images
U starom delu KC Niš, hospitalizovana su ukupno 92 pacijenta, od toga i troje dece u stabilnom stanju, sa potvrđenim prisustvom virusa Covid-19, stoji u najnovijem izveštaju ove zdravstvene ustanove.
 
Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 10 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.
 
- Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.
 
Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.
 
Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, tri pacijenta sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo - stoji u izveštaju.
 
Prema ovom izveštaju, u ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovan 12 pacijenata, kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.
 
U dve Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 85 pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa. 
 
- Nažalost, jedan pacijent sa potvrđenim COVID-19 virusom je preminuo.
 
Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid-19 - stoji u izveštaju KC Niš.
 
U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 53 pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dejan
08.07.2020. , 17:03
Na žalost, izveštaji im nisu verodostojni, stanite u red oko 13-14 h ispred glavnog ulaza i slušajte šta kažu rodbini...