Klizišta u Poljanici, nabujali vodotoci, a situacija pod kontrolom

Lokalne vesti - Utorak 20.03.2018 - 10:47

Iako su mnoge oranice u ravničarskim selima na području Vranja poplavlje, vodotoci zapušeni, a nadležne službe za vanredne situacije intervenisale na mnogim mestima, situacija je pod kontrolom.

Nabujala Morava kod Vranja. Foto: S.Tasić/OK Radio Nabujala Morava kod Vranja. Foto: S.Tasić/OK Radio

Prema navodima Aleksandra Tomića, pomoćnika gradonačelnika Vranja za oblast vanrednih situacija, situacija se prati iz časa u čas.  
 
- Stručno operativni tim za odbranu od poplava u koordinaciji sa JP “ Vodovod”, imao je aktivnosti na više neuralgičnih tačaka na rečnim koritima i to u Vranjskoj Banji, čišćenje rečnog korita u dužini 40 metara uz ugradnju betonskih cevi F800 u mahali Mala reka.

Zatim, čišćene su deonice puta Vranjska Banja - Stari Glog i uklanjani su odroni koji su ugrožavali bezbednost saobraćaja i pešaka.

U selu Bujkovac izvršena je popravka popusta i čišćenje korita, a u Korbevcu su izvedeni radovi na popravci degradiranog propusta, montažom armiranih betonskih cevi.

Uklonjen je nanos šiblja i drveća koje je blokiralo propust, a usledilo je i posipanje šljunkom
- navodi Tomić.

On dodaje i da su izvedeni  radovi na Sobinskoj reci, i to čišćenje rečnog korita na više tačaka.

Takođe, preduzeti su i radovi i u selu Neradovac, Tibužde i Rataje.

- Stanje se intenzivno prati i inspekcije i službe reaguju na zahteve građana, a vezano za komunalne probleme koji su se intenzivirali sa padavinama.

U planu je sanacija puta Šamin Dol u selu Ćukovac.

U Poljanici u selu Drenovac došlo je do pojave klizišta sa leve obale Veternice, nema ugroženih, a u toku dana će se čistiti i korito Veternice kako bi se izvukla stabla koja mogu da ugroze propustljivost reke na tom delu.

O tome su obaveštene službe i čeka se završetak radova u toku dana.

Klizišta na teritoriji grada Vranja se prate od strane stručnooperativnog tima za praćenje stanja klizišta koji su zaključkom sednice Gradskog štaba dobili zadatak da sačine novu analizu stanja na osnovu koje će se preduzimati mere u budućem periodu
- ukazuje Tomić.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: