Komemoracija povodom smrti Dragorada Stanića

Lokalne vesti - Utorak 14.11.2017 - 10:32

Povodom smrti Dragorada Stanića, novinara „Vranjskih“ i „Sportskog žurnala“, u utorak je u Vranju održan komemorativni skup.

Minut ćutanja za Stanića. Foto: D.Ristić/OK Radio Minut ćutanja za Stanića. Foto: D.Ristić/OK Radio

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, predstavnici političkog i društvenog života, sportski i medijski radnici, prijatelji i poštovaoci.

Minutom ćutanja prisutni su odali poštu preminulom Staniću.

Dejan Dimić, novinar  “Vranjskih”, podsetio je na život i rad Dragorada Stanića.

- Bio je prepoznatljiv kao dugogodišnji sportski novinar, ali je bio uspešan i u drugim novinarskim žanrovima, posebno reportaži i odličnim fotografijama iz svih društvenih oblasti.

Kao vrstan fotoreporter, Stanić je negovao dobru fotografiju ne samo u sportu, pa je 2011. i 2012. godine njegova izložba fotografija o Saboru trubača u Guči pod nazivom „Muzika vetra i vatra duše“ sa uspehom obišla više od desetak gradova Srbije
-  naveo je Dimić.

Dragana Stanisavljević, nekadašnja direktorka nedeljnika “Slobodna reč” u kojoj je Stanić radio 23 godine, dodala  je da u novinarskim vodam ostaju istinski zaljubljenici, kao što je  to bio slučaj sa Stanićem.

- Tvoja marljivost, posvećenost i često fanatična požrtvovanost bile su iznad granice zaljubljenosti u profesiju.

Svaki novi događaj prihvatao si sa vidljivim žarom i neskrivenom radošću, tvoj rad bio je ogledalo entuzijazma, jednostavno, umeo si da izgaraš, da živiš za novi zadata, za ono još nedoživljeno -  rekla je Stanisavljevićeva.

Slavomir Kostić, novinar  “Vranjskih”, govoreći o životu i novinarskom radu preminulog Stanića,  ukazao je da je njegova smrt veliki gubitak za njihovu redakciju i novinarsku scenu Vranja i  juga Srbije, nenadoknadivi gubitak.

- Dragorad je bio veliki zaljubljenik u sport, ali i vrstan pisac reportaža, koje su objavljivane u “Slobodnoj reči”.


Bio je posvećen novinarstvu, odnosno profesiji koju je izabrao i kojoj je pripadao.

Dragorad nije bio dete sreće u pogledu novinarskog posla, jer gašenje “Slobodne reči”, ostanak bez posla, veoma je tragično uticao i na njegov život i život njegove porodice.

Snalaženje u svemu tome, u teškom vremenu, nije bilo ni malo lako
- dodao je Kostić.

Dragorad Stanić biće sahranjen u utorak u 13 časova  na Bunuševačkom groblju u Vranju.

 

    

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: