KOMISIJA ZA DODELU SPORTSKIH PARA: Radili smo sve po zakonu

Lokalne vesti - Četvrtak 15.03.2018 - 11:47

Komisija za ocenu i izbor programa u oblasti sporta grada Vranja, podsetila je da pre svakog odlučivanja o raspodeli budžetskih para za određenu godinu, prvo razmatra finansijske izveštaje sportskih klubova za prethodnu godinu, koji kod mnogih vranjskih klubova nisu bili ispravni.

Komisija o poštovanju zakona. Foto: S.Tasić/OK Radio Komisija o poštovanju zakona. Foto: S.Tasić/OK Radio

Marko Tričković, predsednik ove komisije, ukazao je da je najveći broj klubova koji su u prethodnoj godini  dobili sredstva iz budžeta grada opravdao trošenje tog novca.

- Komisija je dala i određene primedbe na finansijske izveštaje pojedinih sporstkih klubova.

Nakon toga je komisija razmatrala predloge onih sportskih organizacija na koje nije imala primedbe.

Do današnjeg sana, Gradsko Veće nije donelo konačnu odluku za finansiranje onih klubova na čije izveštaje je komisija dala primedbe.

Komisija nije imala finansijsku dokumentaciju, na osnovu koje bi ti klubovi opravdali sredstva koja su trošili iz budžeta i na to se odnosi najveći broj primedbi
- navodi Tričković.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević,  ukazao je da rezultati u sportu u Vranju nikada nisu bili bolji, ali da zakon mora da se poštuje.

- Pravdanje finansijskih izveštaja je po Zakonu o sportu obaveza svakog kluba.

Komisija je pregledala sve izveštaje i navela nepravilnosti, a to joj je i bio zadatak koji je dobila od Državnog revizora.

Svi klubovi u čijim izveštajima su nađene nepravilnosti su pozivani da dostave dokumentaciju.

Tu su bili vrlo ozbiljni propusti, preko kojih nije moglo da se pređe
- ukazuje Đorđević.
 
Nenad Antić, zamenik gradonačelnika Vranja, pojasnio je da je rad po zakonu, a u ovom slučaju  rad komisije koja je odlučivala o dodeli para za finansiranje sporta, ustvari poštovanje predizbornih obećanja.

- Obećali smo da ćemo menjati sistem koji je bio loš, a to se svakako odnosi i na sport.

Mislim da smo konačno uradili nešto na pravi način
- smatra Antić.

Gradski većnik za finansije Ivan Stanković, obrazložio je da je ovakav način rada komisije, koji je kako je rekao u skladu sa zakonom,  ustvari način da se klubovi nateraju da rade ispravno.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: