KONSTITUCIJA: Opozicija napustila zasedanje

Lokalne vesti - Sreda 15.06.2016 - 17:05

Opozicija u skupštini grada Vranja napustila je konstitutiivnu sednicu nezadovoljna odlukom većine da se ponovo glasa za izbor zamenika gradonačelnika.

Odbornici na konstitutivnoj sednici FOTO D. Ristić/OK Radio Odbornici na konstitutivnoj sednici FOTO D. Ristić/OK Radio

Zapelo je kod četvrte tačke dnevnog reda, „izbor gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća“.

Kandidat SNS-a za gradonačelnika Vranja Slobodan Milenković predložio je Igora Andonova (SDS) za zamenika gradonačelnika, kao i 11 ljudi za članove Gradskog veća.  

Pristupilo se tajnom glasanju, posle koga je Verifikaciona komisija koju su činili Miroslav Nešić (SNS), Branimir Stojančić (SPS) i Miloš Simić (JS) prebrojala glasove i saopštila rezultate.

Milenković je dobio 42 glasa od 59 prisutnih odbornika u Skupštini koja im 65 mesta, novi većnici po 38 ili 39 glasova, a Igor Andonov nije prošao za zamenika gradonačelnika jer je dobio samo 32 od potrebne nadpolovične većine od 33 glasa.
 
Predsednik Verifikacione komisije Miroslav Nešić saopštio je da je reč o „tehničkoj grešci“ i zatražio ponovno glasanje.

U diskusiji koja je usledila opozicija je zahtevala da se ponovo glasa o mestu zamenika gradonačelnika tek na narednoj sednici, opominjući vladajući većinu da insistiranjem na ponovnom glasanju o tački za koju su rezultati već saopšteni krši zakon i šteti samo sebi.

Kako je opozicija odbila da da članove za Verifikacionu komisiju, SNS je napravio novu komisiju sa tri svoja člana, na šta su odbornici opozicije napustili konstitutivnu sednicu a predsednik parlamenta Dejan Tričković proglasio pauzu zasedanja.

 

Posle pauze opozicija se nije vratila u salu, pa su naprednjaci i SDS sami nastavili rad glasanjem za predlog da Igor Andonov bude izabran za zamenika gradonačelnika

 

Posle tajnog glasanja, predsednik Tričković konstatovao je da je Andonov izabran za zamenika gradonačelnika sa 35 glasova.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: