Konstituisan odbor za obeležavanje Svetosavske nedelje

Lokalne vesti - Petak 01.12.2023 - 14:04

U Vranju je konstituisan Organizacioni odbor za obeležavanje tradicionalne kulturno - obrazovne i duhovne manifestacije “Svetosavska nedelja 2024.”, kojim je predsedavao predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

Članovi odbora, predstavnici obrazovnih ustanova i gradskih institucija kulture, obavezali su se da će do sledećeg sastanka pripremiti predloge programa za obeležavanje Svetosavske nedelje.

I ova, 34. Svetosavska nedelja, biće održana već po tradiciji od 21. do 27. januara, a okosnicu programa činiće učenici osnovnih i srednjih škola uz svesrdnu podršku kulturno - obrazovnih ustanova.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da se raspišu konkurs za dodelu nagrade “Sveti Sava” i konkursi za najbolje recitatore, literarne i likovne radove.


Neće izostati ni Svetosavska akademija u čijoj realizaciji učestvuje i Eparhija vranjska, a na kojoj će laureatima, pojedincima i kolektivima, biti uručena nagrada “Sveti Sava”.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: