Koordinaciono telo dodelilo 30 MILIONA za zapošljavanje novih radnika

Lokalne vesti - Subota 28.11.2020 - 12:47

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu saopštilo je da je vlasnicima 13 mikro i malih preduzeća i preduzetnicima iz pomenutih opština dodeljeno 30 miliona dinara bespovratnih sredstava kao podsticaj daljem zapošljavanju novih radnika.

Zoran Stankovič sa funkcionerima tri opštine FOTO: kt.gov.rs Zoran Stankovič sa funkcionerima tri opštine FOTO: kt.gov.rs
Ova sredstva dobila su preduzeća koja su učestvovala na konkursu Službe Koordinacionog tela, i to sedam firmi iz Bujanovca, pet iz Preševa i jedna iz Medveđe, navodi se na sajtu Vlade.
 
Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković izrazio je očekivanje da će svaka firma zaposliti bar dvoje radnika, što im je i ugovorna obaveza, podsetivši na to da je od 2012. godine do sada na ovaj način zaposleno 254 radnika.
 
On je ocenio da su subvencije jedan od najboljih načina da se investira u ove tri opštine, sa čim su se saglasili i opštinski funkcioneri u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.
 
Za firme iz Bujanovca opredeljeno je 13 miliona 950 hiljada dinara, iz Preševa 13 miliona 50 dinara a za preduzeće iz Medveđe tri miliona dinara, dodaje se u saopštenju Koordinacionog tela.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: