Koordinaciono telo podelilo više od DVA MILIONA EVRA

Lokalne vesti - Četvrtak 14.03.2019 - 11:28

Vranje - Na sednici Predsedništva Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, dogovorena je raspodela budžeta ovim opštinama.

Predsedništvo Kroordinacionog tela FOTO: kt.gov.rs Predsedništvo Kroordinacionog tela FOTO: kt.gov.rs
Predsednik Koordinacionog tela, Zoran Stanković, rekao je da su opštinama raspodeljena sredstva koja Vlada Republike Srbije preko Koordinacionog tela transferiše opštinama.
 
- Ove godine formirana je Komisija za izradu kriterijuma za raspodelu transfernih sredstava u kojoj su bili i predstavnici sve tri opštine i koja je dogovorila kriterijume po kojima će se raspoređivati transferna sradstva opštinama.
 
Ovogodišnji budžet Koordinacionog tela za transferna sredstva iznosi 264 miliona i 33 hiljade dinara i po utvrđenim kriterijumima opština Preševo dobija 38,5 odsto, opština Bujanovac 41, 5 odsto, dok opštini Medveđa pripada 20 odsto. 
 
Iz budžeta Koordinacionog tela na taj način opština Bujanovac dobila je 109,573, 695 dinara, opština Preševo 101, 652, 705 dinara, a opština Medveđa 52, 806, 600 dinara
 
Odluka o raspodeli transfernih sredstava usvojena jednoglasno - izjavio je Stanković.
 
Na predsedništvu Koordinacionog tela usvojen je i izveštaj rada tog Vladinog tela za prethodnu godinu i  dogovorene su nove aktivnosti za ovu godinu.
 
Pored predsednika Koordinacionog tela, Zorana Stankovića, potpredsednika Koordinacionog tela, Sime Gazikalovića i direkotrke Službe Koordinacionog tela, Danijele Nenadić, sednici su prisustvovati, predsednik opštine Bujanovac, Šaip Kamberi, predsednik opštine Preševo, Šćiprim Arifi, predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, sa sardnicima i predsednici Skupština opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, Sami Salihu, Adnan Salihu i Milan Stevanović, i narodni poslanici Nenad Mitrović i Fatmir Hasani.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: