Korona preti: HITAN SASTANAK direktora zdravstvenih ustanova sa juga Srbije po nalogu ministra Lončara

Lokalne vesti - Sreda 28.10.2020 - 12:16

U Kliničkom centru u Nišu se danas, po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, održava hitan sastanak u vezi sa organizacijom rada i koordinacijom između ustanova, prilikom zbrinjavanja i lečenja Covid pacijenata sa juga Srbije, saopšteno je iz ove ustanove.

Klinički centar Niš koordiniše radom regionalnih zdravstvenih ustanova FOTO: G. Mitić/OK Radio Klinički centar Niš koordiniše radom regionalnih zdravstvenih ustanova FOTO: G. Mitić/OK Radio
Uprava niškog Kliničkog centra i stručna komisija ustanove za borbu protiv zarazne bolesti Covid- 19, na čijem je čelu prof. dr Radmilo Janković, a po odluci nadležnih organa, za vreme trajanja trećeg talasa epidemije, biće nosilac celokupne organizacije i međusobne saradnje svih regionalnih zdravstvenih ustanova.
 
Sastanku će prisustvovati direktori više od 20 zdravstvenih centara sa juga i jugoistoka zemlje, od Aleksandrovca do Preševa i od Kuršumlije do Kladova, a kako bi zajedničkim koordinisanim radom, tokom trajanja trećeg talasa epidemije, jug Srbije bio u potpunosti spreman za maksimalno angažovanje u zbrinjavanju svih obolelih, na što kvalitetniji i efikasniji način, navodi se u saopštenju.
 
- Klinički centar Niš još jednom poziva i apeluje na sve građane, da poštuju propisane epidemiološke mere i time, pre svega, sačuvaju svoje zdravlje i pomognu sebi, ali i celokupnom medicinskom osoblju, koje se već punih sedam meseci, nesebično i bespoštedno bori za zdravlje i živote obolelih od Covida-19 - ističe se u saopštenju.
 
Iz ove ustanove poručuju da je Klinički centar Niš i celokupno medicinsko i nemedicinsko osoblje u potpunosti spremno za treći talas epidemije i predstojeći zimski period, koji prema rečima epidemiologa, neće biti nimalo lak, te će učiniti sve, da ostanu na visini zadatka kao i do sada, jer „predaja, ni u kom slučaju, nije opcija“.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: