Korona u školama: Gradski štab naložio STROGO sprovođenje mera

Lokalne vesti - Utorak 23.02.2021 - 10:10

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović održali su sastanak sa direktorima svih osnovnih, srednjih škola i PU ,,Naše dete”, na kojem je razmatrana trenutna epidemijska situacija u obrazovnim ustanovama.

Mere se moraju konstantno sprovoditi u svim školama i vrtićima Mere se moraju konstantno sprovoditi u svim školama i vrtićima
Tom prilikom, gradonačelnik Slobodan Milenković istakao je da je veoma važno poštovanje svih propisanih mera u školama i vrtićima, jer je oblast obrazovanja veliki sistem i da se problemi moraju rešavati na vreme, kako bi se širenje virusa stavilo pod kontrolu
 
- Mere se moraju konstantno sprovoditi u svim školama i vrtićima, u smislu redovne i stalne dezinfekcije svih prostorija, merenja temeperature svima koji ulaze bez izuzetka, nošenja maski svih zaposlenih i učenika i držanja distance.  
 
Neohodna je stalna saradnja svih obrazovnih institucija sa inspekcijskim službama, Gradskim štabom za vanredne situacije i Zavodom za javno zdravlje
 
Lokalna samouprava će pružiti podršku svim obrazovnim institucijama za nabavku dodatnog  materijala i opreme, a u cilju što doslednijeg poštovanja svih propisanih mera - rekao je gradonačelnik. 
 
Zorica Jović istakla je da su direktori u obavezi da svakodnevno dostavljaju podatke o broju pozitivnih učenika i zaposlenih
 
- Svi podaci ažuriraće se na dnevnom nivou i svaki direktor kao odgovorno lice, u obavezi je da prosleđuje podatke inspekcijskoj službi, koja će objedinjeni izveštaj dostavljati kabinetu gradonačelnika - dodala je zamenica gradonačelnika. 
 
Na sastanku je takođe dogovoreno formiranje više timova inspekcijskih službi koji će svakodnevno vršiti kontrolu poštovanja mera u svim školama i vrtićima. 
 
Sastanku su prisustvovali predstavnici inspekcijskih službi i Zavoda za javno zdravlje Vranje.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: