Kreće obuka za članove Štaba za vanredne situacije

Lokalne vesti - Subota 21.04.2018 - 07:06

Na četvrtoj redovnoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije Vranja, kojom je predsedavao Nenad Antić, zamenik gradonačelnika, bilo je reči o predstojećoj obuci, koja je planirana i godišnjem planu rada.

Sednica Štaba. Foto: vranje.org.rs Sednica Štaba. Foto: vranje.org.rs

Grad Vranje u saradnji sa Nacionalnim trening centrom Ministarstva unutrašnjih poslova organizuje dvodnevnu obuku poverenika, zamenika poverenika civilne zaštite, kao  i  članova Gradskog štaba za vanredne situacije.

- Cilj je podizanje kapaciteta lokalne samouprave u odgovoru na potencijalne rizike od nastanka elementarnih nepogoda i drugih vanrednih okolnosti - rekao je Antić.


Održavanje obuke planirano je za 24. i 25. maj, kada će  učesnici biti upoznati sa obavezama i ulogama u oblasti zaštite i spasavanja, kao i značaju uspostavljanja jasne saradnje i koordinacije sa svim relevantnim subjektima  i preduzimanja preventivnih i operativnih mera na zaštiti i spasavanju stanovništva, kulturnih i materijalnih dobara i životne sredine.


Vedran Tašković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije, ukazao je da se po prvi put u Srbiji organizuje ovakav vid obuke, koji je od izuzetnog značaja za sve koji su u sistemu zaštite i spasavanja.


Predavači su  iz Ministarstva unutrašnjih poslova, a polaznicima će nakon završetka biti dodeljeni sertifikati.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Osman Osmani
21.04.2018. , 15:31
Prvo moraju najpre da nadohnade sve ispite sa višim i visokim školama i diplomama sumljivih fakulteta. To je broj jedan.Da savladaju osnovu gradiva pa da bi dalje širili svoja znanja i veština tipa obuke štaba za vanredne situacije. Koliko je njihovo znanje trebate formirati štab za odbranu od nesposobnosti i neznanja kadorava SNS-a i njihovih šteta koji nanose privredi, gradu i šire. Bog samo može da nam pomogne. Jadnici