Kreću ISKLJUČENJA, Simpo i Jumko bez vode?

Lokalne vesti - Petak 04.03.2016 - 14:17

Vodovod Vranje je krenuo u akciju isključenja sa mreže potrošača sa dugovanjima, a ovoga puta neće biti nedodirljivih, kažu nadležni iz ovog preduzeća.

Dug je moguće izmiriti na rate; Foto: OK Radio Dug je moguće izmiriti na rate; Foto: OK Radio

Direktor Vodovoda Vene Zdravković je izneo podatak da, po poslednjim podacima, dugovanja fizičkih lica iznose 177 miliona dinara, dok su pravna lica dužna oko 350 miliona.

- Odgovorno tvrdim da Vranje ima najzdraviju vodu za piće u Srbiji i uređen sistem vodosnabdevanja, ali je on ugrožen zbog velikih potraživanja Vodovoda.

Troškovi godišnjeg održavanja vodovodne mreže iznose oko 50 miliona dinara, pa bi od para koje nam duguju fizička lica mogli da održavamo sistem više od tri godine
– kaže Zdravković.

Da bi se i nesavesnim potrošačima izašlo u susret, otvorena je mogućnost reprograma duga u više rata.

- Apelujem na sve potrošače da se jave našoj službi i potpišu ugovor o reprogramu da ne bi morali da primenimo mere isključenja sa mreže, jer ćemo u ovom slučaju vršiti iskop zemlje i blokiranje ventila, kako bi onemogućili nelegalna priključenja na mrežu – najavljuje Zdravković.

Ukoliko dužnik ne potpiše ugovor o reprogramu, sledi opomena, a nakon isteka roka od 30 dana, pristupiće se isključenju sa mreže.

Prilikom reprograma, uslov je da potrošač izmiri 20 odsto duga i da, pored uplaćivanja rata, redovno izmiruje i tekuću potrošnju.

Ovoga puta neće biti zaštićenih i uslovi za reprogram duga, kao i mere isključenja sa mreže važiće, kako za fizička, tako i za pravna lica, uključujući i najveće dužnike, kakvi su “Simpo” i “Jumko”, najavljuje zamenik direktora Vodovoda Srđan Dekić.

 

Dugovanje “Simpa” je 66 miliona, a “Jumka” 350 miliona dinara.

- Neće biti povlašćenih. Vodovod nema problem sa isključivanjem i najvećih privrednih kolektiva u Vranju – kaže Srđan Dekić.

Što se tiče najvećeg dužnika, “Jumka”, Vodovod će sačekati rešavanje statusa ove kompanije, ali ima i predlog za izmirenje duga.

- Mi ćemo tražiti njihove sportske terene kao kompenzaciju duga, a onda ih ustupiti Gradu na korišćenje – otkriva Dekić.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: