Leglo zmija u ŠKOLSKOM DVORIŠTU (VIDEO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.10.2020 - 12:54

U dvorištu Osnovne škole "1. maj" u Vrtogošu kod Vranja, jutros je pronađeno leglo zmija.

Vladica izvukao ukupno 15 smukova FOTO: Screenshot Vladica izvukao ukupno 15 smukova FOTO: Screenshot
U dva šahta u neposrednoj blizini školske zgrade, Vladica Stanković iz Udruženja "Poskok" iz Vladičinog Hana pronašao je leglo sa 15 stepskih smukova.
 
- U jednom od šahtova su bila dva odrasla primerka, dok je u drugom bilo 13 mladunaca stepskog smuka.
 
Radi se o neotrovnim gmizavcima koji su, nakon intervencije, vraćeni u prirodno stanište - kaže Vladica i dodaje da su usled toplog vremena, zmije i dalje aktivne u potrazi za hranom.
 
Nakon akcije, Vladica je učenicima ove škole održao kratko predavanje u kojem je istakao da se gmizavci ne ubijaju, jer su ove životinje važne u prirodnom lancu ishrane.
 
Pored uspešnih akcija na čitavom jugu Srbije, Vladica ne propušta priliku da najmlađe edukuje o vrstama zmija sa našeg područja, kao i da na praktičnom primeru deci razbije uvreženi strah od ovih gmizavaca.
 
Prethodne večeri, Stanković je imao još jednu uspešnu intervenciju, kada je izvukao smuka koji se zavukao u karoseriju automobila jednog Vranjanca.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: