Međunarodna taktička vežba „Platinasti vuk 24“

Lokalne vesti - Utorak 11.06.2024 - 09:12

U organizaciji Vojske Srbije i Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ se od 10. do 21. juna održava međunarodna taktička vežba obučavanja „Platinasti vuk 24“.

Foto:mod.gov.rs Foto:mod.gov.rs
Cilj ove vežbe, za čije planiranje se kao osnov uzima Povelja Ujedinjenih nacija, je unapređenje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja oružanih snaga partnerskih zemalja u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju.
 
Učesnici vežbe, njih više od dve stotine, uvežbavaće taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju prilikom angažovanja u mirovnim operacijama, sa težištem na upotrebi neubojitog oružja. Borba u urbanoj sredini, odbrana baze, kontrola masovnog okupljanja i rad na kontrolnom punktu deo su predviđenih vežbovnih aktivnosti.
 
Organizacijom i aktivnim učešćem Vojske Srbije na vežbama iz serije „Platinasti vuk“, koje se održavaju od 2014. godine, podižu se kapaciteti i osposobljenost komandi i jedinica za planiranje, organizovanje i izvođenje međunarodnih vežbi, kao i sposobnosti jedinica ranga voda i čete za angažovanje u mirovnim operacijama
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: