Mere protiv Kovida opet aktuelne: Vraćaju se maske

Lokalne vesti - Ponedeljak 11.07.2022 - 10:18

Nošenje zaštitnih maski u zdravstvenim ustanovama je obavezno, a posete pacijentima koji su hospitalizovani u Opštoj bolnici u Vranju su zabranjene.

Foto:OK radio Foto:OK radio
Prema podsećanju za širu javnost Uredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 Republike Srbije sve vreme na snazi po kojoj zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama za smeštaj starih lica, kao i lica koja ulaze i borave u tim ustanovama, osim korisnika, obavezno nose zaštitne maske.
 
Kontrolu primene iz stava 1 ovog člana obavlja Ministarstvo nadležno za poslove zdravlja, podsećaju iz vranjskog zdravstva.
 
Novčanom kaznom u iznosu od 5.000 dinara kazniti za prekršaj lice kome je utvrđena obaveza i koje boravi u ustanovi, a ne nosi masku.
 
U skladu sa važećim epidemijskim merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 opominjemo sve građane da poštuju mere.
 
Podsećamo da su posete pacijentima koji su hospitalizovani u Opštoj bolnici Vranje zabranjene, piše u saopštenju uprave ZC Vranje.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dejan
11.07.2022. , 15:41
3 vakcine i opet maska! Naterajte nepismene da se vakcinišu! Kad moraju da pale svetla i stavljaju pojas dok voze mogu i da se vakcinišu!

11.07.2022. , 19:13