Ministar privrede Republike Srpske u poseti JUMKU (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.07.2021 - 11:48

Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske, posetio je „Jumko“ u Vranju gde je sa rukovodstvom kompanije razgovarao o međusobnoj saradnji.

FOTO: G. Mitić/OK Radio FOTO: G. Mitić/OK Radio
Petričević je obišao proizvodne pogone vranjskih tekstilaca i izložbeni prostor sa specijalnim programom za vojnu industriju.
 
Saradnja između „Jumka“ i Vlade Republike Srpske uspešno je započeta je od pre godinu i po dana, kada je, uz posredovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dogovoreno otvaranje pogona vranjske kompanije u Drvaru, istakao je generalni direktor Branislav Trajković.
 
Cilj ove posete je nastavak saradnje i njeno intenziviranje, kazao je ministar Vjekoslav Petričević.
 
- Težimo ka tome da „Jumku“ obezbedimo prodor na naše i na treća tržišta, ali i dogovor o otvaranju pogona u Republici Srpskoj, čime bi se obezbedio posao i nova radna mesta za naše građane. 
 
Mislim prvenstveno na prostor Hercegovine, gde postoji iskustvo i tradicija tekstilne industrije – rekao je Petričević.
 
On je dodao da se, nakon poslednje zajedničke sednice vlada Srbije i Republike Srpske, saradnja produbljuje i da je u toku realizacija projekta ulaganja u infrastrukturu Podrinja, što će biti od koristi stanovništvu sa obe strane Drine
 
Za ove namene izdvojeno je 10,5 miliona evra, a cilj je privlačenje investitora i ekonomski boljitak za ovaj kraj.
 
Na području Republike Srpske „Jumko“ iz Vranja ima svoju prodavnicu u Banjoj Luci.
 
Ministar Petričević je ukazao i na mogućnost saradnje sa vranjskom kompanijom „Simpo“, s obzirom na činjenicu da drvna industrija ima veliki udeo u privredi Republike Srpske.

Foto Galerija

Poseta Vjekoslava Petričevića Yumcu

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: