Ministar Ružić saopštio kako će đaci pohađati nastavu

Lokalne vesti - Četvrtak 20.01.2022 - 12:22

Tim za škole doneo je odluku da od 24. januara 2022. godine učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

FOTO: Free Images FOTO: Free Images
Za učenike srednjih škola nastava će se, takođe, odvijati prema kombinovanom modelu.
 
- Ovakvu odluku doneli smo nakon detaljne analize svih parametara i podataka nadležnih institucija. 
 
U ovom trenutku, ovo je najbolje rešenje i za učenike i zaposlene
 
Važno je da održimo kontinuitet nastavnog procesa, naravno, uz poštovanje svih epidemioloških mera - rekao je Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a prenose Novosti.
 
On je naveo da će Tim za škole, kao i do sada, pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou.
 
Za vreme i tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica.
 
Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.
 
Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 12. do 19. januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 3074 (0,4%) obolelih. 
 
Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovida-19 u istom periodu iznosio je 2,8%.
OK Radio, Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: