Ministarstvo nabavlja SKENER za ZC Vranje

Lokalne vesti - Četvrtak 01.10.2020 - 10:37

Ministarstvo zdravlja je izdvojilo pet miliona evra za nabavku 11 skenera i pet angio-sala, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Postojeći skener star i podložan kvarovima FOTO: D. Ristić/OKRadio Postojeći skener star i podložan kvarovima FOTO: D. Ristić/OKRadio
Kako je najavljeno, skenere će dobiti KBC "Zvezdara", KC Kragujevac, Opšta bolnica Valjevo, zdravstveni centri Negotin i Užice, Opšta bolnia Ćuprija, Zdravstveni centar Vranje, Opšta bolnica Loznica, ATD Beograd, kao i KCS i to jedan za Polikliniku i jedan za Urgentni centar.
 
Angio-sale idu u Klinički centar Kragujevac, KBC "Zvezdara", Specijalnu bolnicu "Sveti Sava", Opštu bolnicu Valjevo i KC Srbije, rekao je Lončar nakon sastanka sa direktorima zdravstvenih ustanova koje će u narednom periodu dobiti novu opremu.
 
Lončar je rekao da su urađene analize i da su skreneri bili stari do 12 do 17 godina, da su se često kvarili i bili van funkcije čekajući servis.
 
Napominje da je ministarstvo već prebacilo novac bolnicama, a da je sa direktorima dogovoreno da sprovedu procedure nabavke u najkraćem mogućem roku, kako bi za mesec i po ili dva oprema bila stavljena u funkciju.
 
- Dogovorili smo se da se u međuvremenu obezbedi prostor i obuči kadar za rad - rekao je ministar i dodao da će nabavka biti sprovedena transparentno.
 
Kako kaže, i angio-sale u pojedinim ustanovama su morale da se obnove, jer su stare između 10 i 15 godina.
 
Dok se sprovodi nabavka, kako kaže, prostor i kadar moraju biti pripremljeni.
 
- Ne sećam se da se u Srbiji desilo da u danu donesemo odluku da kupimo 11 skenera i 5 angio-sala
 
Procenjena vrednost opreme je oko pet miliona evra - rekao je Lončar.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: