Ministarstvo: Prijavite LEKARE ANTIVAKSERE, odgovaraće sudu časti

Lokalne vesti - Četvrtak 14.10.2021 - 14:25

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je od danas u funkciji broj 064/8811405 na koji građani putem viber aplikacije mogu da prijave lekare koji pacijentima ne preporučuju vakcinaciju, bez jasnog, opravdanog i konkretno navedenog medicinskog razloga.

FOTO: Pixabay FOTO: Pixabay
Kako se navodi na sajtu Ministarstva, sve nepravilnosti koje budu dostavljene putem ovog broja biće procesuirane pred sudom časti Lekarske komore Srbije, odnosno biće podnete prijave za ugrožavanje života i zdravlja građana protiv navedenih lekara.
 
Ministarstvo zdravlja još jednom je pozvalo sve građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što pre, jer je to jedini način na koji se epidemija koronavirusa može staviti pod potpunu kontrolu.
 
Govoreći o lekarima koji su protiv vakcina, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da će Lekarska komora Srbije pokrenuti proces i prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi kada neki lekar kaže pacijentu da ne treba da se vakciniše i da to znači da će onda "verovatno izgubiti licencu".
 
- To je odluka struke, a članovi Lekarske komore Srbije su svi lekari u Srbiji. Podržavam tu odluku, to je nešto neminovno - rekao je Lončar.
 
Kada je reč o epidemijskoj situaciji, ministar je rekao da zaražene dece ima mnogo i da taj broj raste iz minuta u minut.
 
Naveo je da trenutno nema ni porodice ni škole gde neko dete nije pozitivno na kovid
 
Lončar je rekao da deca bolje podnose infekciju i imaju nešto blaže kliničke slike, ali istakao je da su mlađi takođe prenosioci i mogu da prenesu zarazu starijima.
OK Radio, FoNet

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: