Mirjana Bobić Mojsilović u Vranju: Pisac je MALI BOG

Lokalne vesti - Subota 24.08.2019 - 13:13

U okviru manifestacije „Dani Vranja“, na Trgu Staniše Stošića, pred velikim brojem posetilaca, održano je književno veče Mirjane Bobić Mojsilović.

Mirjana Bobić Mojsilović u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio Mirjana Bobić Mojsilović u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio
Predstavljen je celokupan književni opus jedne od čitanijih književnica u Srbiji. 
 
Družeći se sa vranjskom publikom ova multimedijalna umetnica, osim o svojim delima, govorila je o inspiracijama koje pronalazi u svemu što je okružuje. 
 
O sitnim i svakodnevnim trenucima koji su dovoljni za sreću, a kojih, možda, nismo uvek svesni, o porodici kao najvažnijoj ćeliji svakog društva, o „leptirićima u stomaku'' i još mnogo čemu. 
 
- Pisac je mali, sujetni Bog, jer odlučuje kome će šta dati od svojih junaka.
 
Svaki pisac prema sebi bira i teme i način na koji će ih obraditi - rekla je između ostalog Mirjana Bobić Mojsilović pred vranjskom publikom. 
 
Do sada je objavila romane Dnevnik srpske domaćice, Happy End, Majke mi, Bajka, Ono sve što znaš o meni, Tvoj sam, Srce moje, Azbuka mog života, Glad, Gospodin pogrešni, Traži me, Tvoj anđeo čuvar, kratke priče Baba, Nemoj ništa da me pitaš i zbirku poezije Obećao si mi
 
Autorka je šest pozorišnih komada Suze su O. K., Verica među šljivama, Pozovi M radi užitka, Poslednja šansa, Pogodi ko dolazi na večeru, Svlačenje
 
Dvanaest njenih naslova objavljeno je u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji
 
Autorka je nekoliko samostalnih izložbi slika. Nekoliko puta je dobila nagradu „Zlatni bestseler“  a dobitnica je i „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije. 
 
Mirjana Bobić Mojsilović je slobodna umetnica i živi i radi u Beogradu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: