Mišin rad o SMRTNOJ KAZNI nagrađen na Filozofskom fakultetu u Nišu

Lokalne vesti - Sreda 10.04.2019 - 12:30

Miša Stanković, učenik četvrtog razreda Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju osvojio je drugo mesto na nagradnom konkursu Departmana za filozofiju Filozofskog fakulteta u Nišu.

Miša Stanković, učenik 4. razreda vranjske gimnazije FOTO: OK Radio Miša Stanković, učenik 4. razreda vranjske gimnazije FOTO: OK Radio
Stanković je na konkursu učestvovao sa svojim radom na temu "Granica opravdanja smrtne kazne", a nagrada mu je uručena 8. aprila na Filozofskom fakultetu u Nišu.
 
- Za mene je ova tema bila izazov, jer je reč o problemu o kome se već godinama unazad vode brojne diskusije
 
Moj izričiti stav je protiv uvođenja smrtne kazne i tražio sam razlog više da taj svoj stav i potvrdim
 
Navodio sam razloge za uvođenje smrtne kazne, a zatim sam tražio argumente da ih osporim – kazao je Stanković, zahvaljujući se svojoj mentorki, Tijani Đorđević.
 
Profesorka Đorđević kaže da je tema bila zahtevna i da je Miša odlično odgovorio zadatku.
 
- Miša Stanković je učenik koji pokazuje široka intresovanja, pre svega u domenu društvenih nauka.
 
Inače, jako je uspešan i u poznavanju istorije i ima sjajne rezultate i na tom polju - navodi direktorka vranjske gimnazije, Suzana  Mišić Stanković.
 
Konkurs je bio otvoren za učenike svih srednjih škola u Srbiji, a ponuđene su tri teme: "Uloga muzike u obrazovanju", "Granica opravdanja smrtne kazne" i "Glasanje ili apstinencija: prava i obaveze, razlozi i posledice".
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: