MUP: Od danas NEPREKIDNA KONTROLA prekoračenja brzine na putevima FOTO

Lokalne vesti - Sreda 21.04.2021 - 11:34

U sklopu međunarodne akcije pojačane kontrole brzine, koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja, a koju organizuje "Roadpol", danas, 21. aprila na putevima u Srbiji biće realizovana i tradicionalna godišnja akcija pod nazivom "Speed Marathon", kada će širom Evrope brzina biti merena 24 časa neprekidno.

Kršenje mera u saobraćaju najčešće dolazi van naselja FOTO: OK Radio Kršenje mera u saobraćaju najčešće dolazi van naselja FOTO: OK Radio
Pešaci imaju 90 odsto šanse da prežive saobraćajnu nezgodu ako ih vozilo udari pri brzini od 30 km/h i manje od 50 odsto šanse da prežive ako ih udari vozilo koje se kreće brzinom od 50 km/h ili većom.
 
Tomislav Petrović iz Agencije za bezbednost saobraćaja kaže da će u narednih sedam dana 24 sata patrole policije biti na terenu.
 
On je istakao da kršenje mera u saobraćaju najčešće dolazi van naselja, tamo gde je, kaže, moguće brže voziti i navodi da uglavnom mladi prave prekršaje.
 
Petrović je naveo da je ove godine zabeleženo 20 poginulih manje na putevima nego prošle godine, a od početka godine oko 45 pešaka izgubilo je život, među kojima četvoro dece.
 
- Ove godine postigli smo značajne rezultate, ali nismo zadovoljni dokle god nam neka osoba strada - rekao je on.
 

OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: