Muzika je put do sreće: Centralna priredba PREDŠKOLACA

Lokalne vesti - Petak 17.06.2022 - 09:39

U okviru manifestacije ,,Dečji dani’' koju u čast predškolaca organizuje Predškolska ustanova ,,Naše dete'', u vranjskom pozorištu je održana centralna priredba pod nazivom ,,Muzika je put do sreće''.

Pesmom i igrom se oprostili od vrtića FOTO: vranje.org.rs Pesmom i igrom se oprostili od vrtića FOTO: vranje.org.rs

Reč je o scenskom nastupu dece predškolskog uzrasta vrtića ,,Sunce'' i ,,Neven'' koji su se na ovaj način, pesmom i igrom, oprostili od najbezbrižnijeg perioda života. 

 

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je svršenim predškolcima čestitao polazak u školu, a njihovim vaspitačima poželeo još mnogo generacija dece, istakavši da je značaj ranog uključivanja dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja višestruk, počev od socijalizacije koja je veoma važna za njihov dalji rast i razvoj. 

 

- Ponosan sam što grad Vranje može da se pohvali mrežom objekata za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece, tim pre jer uskoro dobijamo još jedan, opremljen najsavremenijom opremom i didaktičkim sredstvima. 

 

Reč je o vrtiću u naselju Raška čija je izgradnja realizovana zahvaljujući saradnji grada sa Ministarstvom privrede, a koji se oprema uz značajnu donaciju Fondacije ,,Novak Đoković''. 

Stavljanjem u funkciju ovog vrtića biće rasterećeni ostali objekti, a samim tim i unapređen rad u grupama - rekao je gradonačelnik. 

 

Osim vrtića u naselju Raška, Grad je dobio i potpuno novi vrtić „Zvončica“, rekao je Milenković i dodao da se radilo i na rekonstrukciji postojećih objekata, pre svega energetskoj sanaciji vrtića ,,Dečja radost'' i ,,Bambi'' u Vranjskoj Banji, kao i u seoskim mesnim zajednicama. 

 

Da je jedan od prioriteta gradskog rukovodstva bezbedan i udoban boravak dece u vrtićima u Vranju, govori i podatak da se na godišnjem nivou za redovno funkcionisanje svih vrtića na teritoriji Vranja, iz budžeta izdvaja preko 400 miliona dinara, naglasio je gradonačelnik Milenković. 

 

Na svečanosti je govorila i direktorka PU ,,Naše dete’’, Vesna Džikić, koja je istakla značaj podsticanja mašte kod dece i naglasila da ona dovodi i do znanja i do lepše vizije života. 

 

- Od dece uvek treba učiti o čistoti srca, dobroti, iskrenosti i vratiti se mašti. 

 

Posebne su ove prilike kada se spajaju dani provedeni u vrtiću i dobre želje za budućnost naše dece. 

 

Da im ovde sa ovog mesta poželimo radošću i uspehom ispunjen život i bar toliko smeha koliko su u vrtiću imali igre - poručila je direktorka Vesna Džikić. 

 

Manifestacija ,,Dečji dani'' završava se u ponedeljak defileom svih predškolaca.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: