NA VLASINI i ove godine ĐUIRĐEVDANSKI KONJIČKI DANI

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.05.2023 - 10:24

Konjički klub „Sokol“ i selo Drainci kod graničnog prelaza Strezimirovci u opštini Surdulica, i ove godine će biti domaćini učesnicima tradicionalnih „Đurđevdanskih konjičkih dana“.

Fotografija: OK Radio Fotografija: OK Radio
Ova atrakcija koju je osmislio Arsen Andrić, veliki zaljubljenik konja i prirode, održaće se u subotu i nedelju, 6. i 7. maja, u selu Drainci i na atraktivnim predelima Vlasinske visoravni – saopštili su organizatori.
 
Manifestacija će biti otvorena u subotu u 10 časova, posle čega će krenuti trka konja iz šest konjičkih klubova. Uslediće potom bogat kulturno-umetnički program sa nekoliko folklornih ansambala i etno grupa.
 
Istoga dana u 16 časova zakazana je Škola jahanja, koja će, kako organizatori očekuju, privući veliku pažnju brojnih zaljubljenika konja i prirode.
 
Podsetimo da je Andrić osnivač i finansijer prve odgajivačnice autohtone vrste domaćih brdskih konja, koji su godinama atrakcija na zelenim padinama Vlasine.
 
Upornim i istrajnim radom uspeo je da sa 11 grla formira Školu rekreativnog  jahanja, prvu i jedinstvenu u ovom delu Srbije.  
 
Organizator ove zanimljive kulturne i turističke manifestacije je Udruženje građana „Izvorni“ iz sela Drainci, čiji meštani toga dana proslavljaju seosku slavu Đurđevdan. 
 
Dodatne informacije novinari mogu dobiti od Arsena Andrića na telefon 069/ 15 44 264.
 
 
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: