Nemački ambasador: Vranje je živahan grad

Lokalne vesti - Četvrtak 14.11.2013 - 14:18

Ambasador Nemačke u Srbiji Heinz Wilhelm u četvrtak je posetio Vranje.

Vilhelm sa rukovodstvom Vranja Vilhelm sa rukovodstvom Vranja

Visokog gosta gradonačelnik Zoran Antić je sa gradskim rukovodstvom upoznao sa političkom i privrednom situacijom u Vranju kao i sa aktivnostima lokalne zajednice na polju rodne ravnopravnosti, aktivnostima u Dekadi Roma i procesu inkluzije romske nacionalne manjine.

Antić je kazao da godinama postoji dobra saradnja sa međunarodnim organizacijama  koje finansira Vlada Republike Nemačke.

 - Preko KFW banke i investicije vredne oko 15,2 miliona evra za izgradnju  fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju najveći investitor na ovim prostorima je upravo je Nemačka  – kazao je Antić.

Ambasador Nemačke u Srbiji Heinz Wilhelm kazao je da je Vranje lep i živahan grad i izrazio očekivanje da bi povod njegove  naredne posete moglo da bude polaganje kamena temeljca  za izgradnju neke nemačke fabrike u Vranju.

Ambasador je najavio da će u petak posetiti nemački KNAUF u Surdulici.

Tatjana Stamenković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: