NOVA TUŽBA: ZOKI traži još 40 miliona

Lokalne vesti - Utorak 20.12.2016 - 10:10

Preduzeće „Zoki putevi“ podnelo je tužbu protiv grada Vranja na sumu od četrdesetak miliona dinara, potvrdio je zamenik gradonačelnika Igor Andonov.

Seoski putevi kao kamen spoticanja FOTO OK Radio Seoski putevi kao kamen spoticanja FOTO OK Radio

Radi se o javnim nabavkama za koje su u prethodnom periodu bile zadužene mesne zajednice na teritoriji grada.

- Tužba je podneta zato što računi nisu plaćeni, a mesne zajednice su te javne nabavke radile kako su radile.

Mi smo s druge strane podigli krivičnu prijavu protiv NN lica, pa neka policija utvrđuje na koji način su rađene te javne nabavke i zašto nema građevinskih knjiga, pa ćemo videti kako će to da se završi
– kaže Andonov.

Prilikom donošenje odluke o podnošenju krivične prijave, portparol Gradskog veća Zorica Jović je rekla da je sporna kompletna procedura, od potpisivanja ugovora, pa sve do predviđenih rokova koji su morali da se ispoštuju, a nisu.

- Kako je pozicija u budžetu za sve Mesne zajednice jedna, mi smo pratili iznose koji su predviđeni i iznos koji smo zatekli, a ta pozicija znatno prekoračena, tako da nijedna Mesna zajednica tu nije izuzeta – rekla je Jovićeva.

Prema rečima Igora Andonova, dug koji je ostao po osnovu ovih javnih nabavki prema firmi „Zoki putevi“ iznosi četrdesetak miliona.

Međutim, još uvek je nejasno šta je i kako rađeno u više javnih nabavki malih vrednosti za poslove kao što su, na primer, pošljunčavanje puteva.

- Moramo najpre da utvrdimo da li je nešto rađeno po zakonu i da li je uopšte urađeno, na osnovu čega su rađeni tenderi za iste puteve i ulice.

Tek kada to utvrdimo, ako je sve u redu, platićemo, međutim do tada ne možemo da izvršimo isplatu
– odgovara Andonov.

Grad Vranje će od početka naredne godine početi sa isplatom za asfaltiranje oko 80 kilometara lokalnih seoskih puteva, koje je izvedeno tokom prošle zime i početkom proleća.

- Iznos od 450 miliona dinara po tom osnovu plaćaćemo u 36 mesečnih rata, počev od nove godine.

Takav ugovor je napravljen između prethodnog rukovodstva grada i firme PZP „Trace“ i tu nema ništa sporno
– navodi Andonov.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: