Novi ugovor grada i HELP-a

Lokalne vesti - Četvrtak 10.07.2014 - 13:12

Grad Vranje potpisaće ugovor o saradnji sa nemačkom organizacijom „HELP“ koji podrazumeva finansijsku podršku za 40 pokretača malog biznisa.

sa ranijeg projektnog ciklusa sa ranijeg projektnog ciklusa

Ugovor predviđa saradnju na projektu „Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva sa fokusom na Romkinje u Srbiji“ kojim će biti obezbeđeni grantovi u vrednosti od 1.500 i 2.400 evra sa učešćem od 5 odnosno 10 odsto od strane podržanih korisnika, a finasira se iz fonda  Švedske agencije za međunarodni razvoj “SIDA”.

Pored obezbeđenja novčanih sredstava projektom su obuhvaćene poslovne i stručne obuke kao i održavanje radionica za motivisanje, zapošljavanja i aktivno uključivanje nezaposlenog marginalizovanog stanovništva na tržištu rada. Radionice će biti organizovane kako bi korisnici stekli veštine koje će im olakšati pronalaženje posla.

Nakon održanih radionica biće organizovana informativna kampanja kako bi zainteresovani mogli da konkurišu za grantove u opremi.

Ukupna vrednost dela projekta za Vranje iznosi oko 140.000 evra, dok će grad sufinansirati projekat u iznosu od 6.300 evra.

Projekat je usmeren prvenstveno ka nezaposlenim Romima i pripadnicima drugih ugroženih grupa stanovništva kako bi lakše došlo do posla, a posebna pažnja biće posvećena potrebama Romkinja i mladih nezaposlenih .

Ovo je deveti po redu projektni ciklus koji „Help“ realizuje u Vranju tokom kojih je pružio podršku za razvoj 409 malih privrednika.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: