Novo specijalizovano odeljenje u Vranjskoj gimnaziji /za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti

Lokalne vesti - Utorak 02.04.2024 - 09:09

Gimnazija ''Bora Stanković'' u Vranju počinje aktivnosti vezane za upis u dva specijalizovana odeljenja prvog razreda školske 2024/25. godine: novi profil za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti, kao i za specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku

Foto:OK radio Foto:OK radio
Sastanak zainteresovanih roditelja i učenika održaće se u subotu 6. aprila  u 10 sati u Svečanoj sali Gimnazije. Odmah nakon sastanka počeće i besplatna pripremna nastava za zainteresovane učenike.
 
Specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti radiće po programu koji otvara prostor za rad u kreativnoj industriji, što je zanimanje budućnosti. Podrazumeva i dobru pripremljenost za nastavak obrazovanja – studiranje na različitim odsecima umetničkih fakulteta, ali pri tome ne uskraćuje učenicima prohodnost i na studijske programe iz srodnih ili sasvim drugih oblasti.
 
Za upis u odeljenje koje ostvaruje nastavni plan i program za gimnaziju za učenike sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost, kandidat polaže prijemni ispit na kome rešava test iz opšte kulture 11. maja 2024. godine. Test sadrži pitanja sa srednjeg i naprednog nivoa iz predmeta srpski jezik i književnost, likovna kultura, muzička kultura i istorija. Za pripremu  se mogu koristiti udžbenici iz ovih predmeta.
 
Prijemni ispit iz matematike za učenike sa posebnim sposobnostima za za računarstvo i informatiku polaže se u subotu 18. maja 2024. godine.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: