NU: Četvrta književna kolonija

Lokalne vesti - Četvrtak 07.12.2017 - 11:45

Sada već tradicionalno tokom druge nedelje decembra, u organizaciji Narodnog univerziteta Vranje, održava se višednevna manifestacija Književna kolonija.

Vranje u znaku kolonije. Foto: NU Vranje u znaku kolonije. Foto: NU

Ove godine Književna kolonija započeće u ponedeljak 11. decembra gostovanjem najčitanijeg dečjeg pisca u poslednje dve decenije Gradimira Stojkovića.

Sledećeg dana, nakon interaktivne radionice sa učenicima osnovnih škola, biće održano drugo književno veče na kome će se predstaviti književnica i univerzitetski profesor Slavica Garonja.

U sredu, 13. 12. 2017. posle interaktivne radionice sa srednjoškolcima na kojoj će biti reči o radu na antologijama Slavice Garonje, publici će se predstaviti najpoznatiji savremeni pisci Vladimir Kecmanović i Dejan Stojiljković.

Osim rada na zajedničkoj trilogiji „O Nemanjićima“ koju su najavili pre dve godine, govoriće i o radu na izradi scenarija za seriju „Senke nad Balkanom“ koja se ovih dana prikazuje na državnoj televiziji.

Četvrti dan Kolonije biće posvećen najmlađim učenicima osnovnih škola jer će od 12 do 13 sati u Narodnom univerzitetu Vranje biti održana radionica pod nazivom „Kako se piše pesma“.

Radionice će voditi Vlasta Cenić, jedan od poznatijih pesnika južnog kraja, idejni tvorac manifestacije „Susreti prosvetnih radnika književnih stavaraca za decu“.

Od 19 sati će se predstaviti vranjskoj publici kroz svoje stihove za decu i odrasle.

Poslednje večeri Četvrte Književne kolonije, u sali Doma Vojske biće odigrana interaktivna predstava „U cara Trojana kozje uši“, u režiji Srboljuba Stankovića.

Glumac Milutin Gigi Jevđenijević će u saradnji sa decom iz publike, kroz poznatu priču o caru Trojanu pokušati da na sceni oživi mnoge predmete iz starine i na taj način održati svojevrsni čas iz etnologije.
 
Predstava je namenjena deci osnovnih škola, deci iz Maštolenda i svima koji žele da je pogledaju.

Ulaz je slobodan, a predstava će biti odigrana u dva termina: od 18 i od 20 sati.


Sve književne večeri se održavaju u svečanoj sali Gimnazije, u terminu od 19 sati.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: