Obnovljen rad Udruženja književnika Vranja

Lokalne vesti - Petak 16.02.2018 - 00:27

Vranje - Na redovnoj godišnjoj Skupštini Udruženja književnika Vranja (UKV) kojoj je prisustvovala većina članova, izabran je novi Upravni odbor od tri člana, na čijem je čelu Vojkan Ristić, novinar Danasa, kao i pisci Dušan Djordjević i Blagoje Savić, dok će funkciju generalnog sekretara obavljati pisac za decu Žikica Dimitrijević.

Književnici će tražiti prostorije od grada. Foto: OK Radio Književnici će tražiti prostorije od grada. Foto: OK Radio

Izabran  je i nadzorni odbor od tri člana, navodi se u saopštenju udruženja.

Nakon ostavke predsednika UKV Zorana S. Nikolića, skupština je donela odluku da se tokom proleća održi vanredna sednica na kojoj će biti izabran novi predsednik.

Takođe, doneta je odluka da svi članovi UKV koji imaju završene rukopise, a u skladu sa odlukom Gradskog veća Vranja o sufinasiranju projekata u oblasti izdavaštva mogu da apliciraju preko udruženja za dodelu sredstava, jer je aktiviran žiro račun koji omogućava ispunjenje jedne od obaveza.

Rukovodstvo UKV će se u narednom periodu obratiti lokalnoj samoupravi za dodelu prostorija za rad što je označeno kao ključni faktor za unapredjenje rada udruženja koje je osnovano 2014. godine ali je zbog, kako kažu, neaktivnosti bilo u kulturnoj javnosti grada potpuno neprimetno.

UKV okuplja pisce iz sedam opština Pčinjskog okruga, kao i iz Kosovskog pomoravlja i broji oko trideset članova.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: