Od Nove godine: Poskupljuje VODA i iznošenje SMEĆA

Lokalne vesti - Četvrtak 07.12.2017 - 13:12

Gradsko veće Grada Vranja odobrilo je zahteve nadzornih odbora „Vodovoda“ i „Komrada“ za povećanjem cena usluga ovih javnih preduzeća.

Sadašnje cene ugrožavaju poslovanja Sadašnje cene ugrožavaju poslovanja "Vodovoda" FOTO: D. Ristić/OK Radio

Povećanje cena obrazloženo imperativom održavanja poslovanja „Vodovoda“ i „Komrada“ i dugim periodom od poslednjeg poskupljenja 2013. godine.

Takođe, povećanje je uslovljeno i poskupljenjem energenata, naftnih derivata, rezervnih delova i povećanjem minimalne cene rada, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Cena vode i kanalizacionih usluga biće povećana u iznosu od 250 do 300 dinara mesečno po domaćinstvu, zavisno od potrošnje.

Građani Vranja će za usluge „Komrada“ od početka naredne godine, plaćati više za otprilike jedan dinar po kvadratnom metru.

- Sadašnje povećanje cena usluga „Vodovoda“ je pre svega, radi održavanja sistema za snabdevanje vodom i izgradnje fabrike za prečišćavanje vode, što je uslovljeno ugovorom sa „KFW bankom“.

Sadašnje cene ugrožavaju poslovanje ovog javnog preduzeća.

Nove cene usluga bi trebalo da se primenjuju od 1. januara, nakon što Skupština grada potvrdi odluku Gradskog veća
– rekla je većnica Danijela Milosavljević.

Većnica je istakla i da korisnici socijalne pomoći i dalje ostaju zaštićena kategorija „Vodovoda“, kao i da se radi na donošenju pravilnika o proširenju ove kategorije.

Kod „Komrada“ tek treba da se definišu zaštićene kategorije potrošača, među kojima će se naći korisnici socijalne pomoći, invalidi i penzioneri sa najnižim primanjima.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: