Od sutra počinje isplata 20.000 dinara penzionerima

Lokalne vesti - Sreda 29.11.2023 - 09:33

Od četvrtka, 30. novembra, kreće isplata pomoći od 20.000 dinara penzionerima po svim osnovama (starosnim, prevremenim, invalidskim i porodičnim penzionerima), kao i korisnicima privremene naknade – invalidima rada.

Foto: OK Radio Foto: OK Radio
Svi koji su podneli zahtev za penziju do 23. novembra dobiće pomoć od 20.000 dinara iako još nisu dobili rešenja, a kako je saopštio PIO fond njima će pomoć biti isplaćena naknadno uz prvu penziju.
 
Početkom septembra predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će penzioneri dobiti pomoć od 20.000 dinara i da je to trošak za državu od 285 miliona evra.
 
„Verujemo da ćemo na taj način ispraviti nepravde gde penzije nisu platile plate i da ćemo pokazati kolika je naša briga prema penzionerima i šta je to što država može da vrati građanima kada se ponaša odgovorno“, poručio je tada Vučić.
 
Ova najava naišla je na mnoge kritike s obzirom da je došla samo dva dana nakon usvajanja rebalansa budžeta za ovu godinu u kom nigde nije spomenuto ovo davanje.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: