Odloženo suđenje Kantaru zbog pretnji nekadašnjem načelniku PU Živkoviću

Lokalne vesti - Četvrtak 23.03.2023 - 14:52

Pred Osnovnim sudim u Vranju u četvrtak je trebalo da bude nastavljeno suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru u slučaju krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti Igora Živkovića, nekadašnjeg načenika Policijske uprave Vranje.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Međutim, čak i nakon pauze od dva sata, suđenje je ipak odloženo zbog zdravstvenog stanja okrivljenog Nikolića, jer nije mogao da prisustvuje istom.

Glavni pretres zakazan je za četvrtak 23. mart u 11 časova, ali se Nikolić nije pojavio u sudnici u to vreme, te je određena pauza do 13 časova.


Postupajući sudija je naveo da je Okružni zatvor kontaktiran dva puta u toku dana i da je izdata naredba za Nikolićevo dovođenje, ali da on nije doveden iz zdravstvenih razloga, tačnije zbog povišenog krvnog pritiska.

Intervenisala je hitna pomoć, te je Nikolić zbrinut u ZC Vranje, gde  je primio odgovarajuću terapiju.

Sud je konstatovao i da se Nikolićev advokat  Predrag Tomović iz Niša, nije pojavio, zbog tehničkih problema na autu, koji su se desili u putu, kako je obavestio sud.

Takođe, sud je konstatovao i da je Nikolić u međuvremenu otkazao punomoćje svojim advokatima Novici Zdravkoviću i Milanu Đorđeviću iz Vranja, kao i Milanu Lekiću iz Beograda.

Nakon pauze od dva sata, okrivljeni NIkolić se nije pojavio pred sudom, te je suđenje odloženo za 3. april.

Sudu je dostavljen izveštaj lekara specijaliste urgentne medicine, gde se konstatuje “da okrivljeni nije u stanju da prisustvuje suđenju”.

Osnovno javno tužilaštvo je zatražilo da sud naloži ZC Vranje dostavljanje celokupne Nikolićeve  medicinske dokumentacije, kao i dokaze o sprečenosti advokata Tomovića da dođe u Vranje.


Postupajući sudija je naveo da naredno ročište može da se održi i bez prisustva branioca, ako su ispunjeni ostali zakonski uslovi.

Podsetimo, zbog pretnji OK Radiju, Dejan Nikolić Kantar osuđen je u Osnovnom sudu u Vranju na godinu i dva meseca zatvora.


Kao saučesnici u pretnjama, Slaviša Kocić i Bojan Tanasković, osuđeni su na po osam meseci zatvora, a tužilaštvo je takve kazne i tražilo.

Protiv Nikolića ili njegovih saradnika zbog zazidavanja OK Radija i pretnji zaposlenima, vodi se još sudskih postupaka.
 
Takođe, u maju Nikolića čeka i suđenje za ugrožavanje sigurnosti V. M. sa kojom je bio u vezi.

Očekuje se i optužni predlog za pretnje koje je Nikolić uputio službeniku Centralnog zatvora u Beogradu.


S.T.






 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

23.03.2023. , 18:12
Pola