Odluka komisije: Gimnazijalcima pripala BRONZA na Državnom takmičenju

Lokalne vesti - Četvrtak 23.06.2022 - 10:39

Odlukom komisije, košarkaška ekupa Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju rangirana je kao treća na Državnom prvenstvu koje je 9. i 10. marta odigrano u Karatašu.

FOTO: Gimnazija FOTO: Gimnazija "Bora Stanković" Vranje

Nakon analiziranja takmičenja, komisija je donela odluku o diskvalifikaciji ekipe Ušće iz Beograda zbog igranja pojedinih učenika koji nisu imali pravo učešća, saopšteno je iz vranjske Gimnazije.  

 

Ta odluka povlači po jedno mesto iznad, tako da je školska ekipa Gimnazije "Bora Stanković" iz Vranja zauzela treće mesto i bronzanu medalju.

 

Aleksandar Stanojković, profesor fizičkog vaspitanja u Gimnaziji, kaže da je odlukom komisije ispravljena nepravda, ali da on lično nije zadovoljan.

 

Razlog je taj, dodaje profesor, što je diskvalifikovana ekipa bila u grupi sa Vranjancima.

 

- Meč za plasman odigrali smo sa njima odlično, imali i malu prednost, ali umor u poslednjoj četrvtini odveo nas je ka porazu i zauzimanje drugog mesta u grupi.  

 

Samim tim nismo mogli da se borimo za zlato, jer prvi iz grupe igra sa prvim iz druge grupe za šampinsku titulu. 

 

Mislim da smo oštećeni, jer bismo bili sigurno prvi u grupi, a to znači, da smo mogli osvojiti u najmanju ruku srebro - kaže Stanojković. 

 

On se zahvalio Savezu za školski sport na poslatim medaljama, peharu i diplomama.

 

U konačnom plasmanu, prva je ekipa Sportske gimnazije, drugo mesto je pripalo ekipi iz Čačka i treće mesto i bronzana medalja Gimnaziji "Bora Stanković" u Vranju.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: