Određene KVOTE OTPUŠTANJA u JAVNOM SEKTORU

Lokalne vesti - Petak 13.10.2017 - 22:34

Gradsko veće grada Vranja donelo je predlog odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave, kojom se ova cifra smanjuje za 99 radnika.

Najviše otpuštanja će biti u Najviše otpuštanja će biti u "Komradu" i "Vodovodu"

Istovremeno, određeno je koliko će stalno zaposlenih morati da bude otpušteno u svakoj od organizacionih jedinica lokalne samouprave.

Prema predlogu odluke, koja će biti prosleđena Skupštini grada na usvajanje, najveća kvota je u samoj Gradskoj upravi Vranja, koja će morati da otpusti 18 stalno zaposlenih.

Po novoj sistematizaciji, Gradska uprava Vranja će imati 245 radnika, umesto dosadašnjih 263.

Sa druge strane, Uprava gradske opštine Vranjska Banja će, nakon nedavne promene Statuta grada, imati više zaposlenih, i to 13 umesto dosadašnjih devet.

Veliki broj otpuštanja će biti u dva najveća gradska javna preduzeća, „Komradu“ i „Vodovodu“, koji će ostati bez po 16 zaposlenih.

„Novi Dom“ će morati da otpusti 13, a Predškolska ustanova „Naše dete“ 10 radnika.


Biblioteka „Bora Stanković“ će smanjiti broj stalno zaposlenih za pet, Turistička organizacija za četiri, a Istorijski arhiv „31. januar“, Sportska hala i Uprava Banje za po tri.

Po dva zaposlena će morati da otpuste Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Narodni muzej i Zavod za urbanizam.

Najmanje otpuštanja, po jedno, biće u Narodnom univerzitetu, Pozorištu „Bora Stanković“, Regionalnom centru za talente i „Parking servisu“.

Ovom odlukom, otpuštanja će biti pošteđeni zaposleni u Gradskom pravobranilaštvu, „Slobodnoj zoni“ i Školi animiranog filma (ŠAF).

Rukovodioci svake od navedenih organizacionih jedinica u lokalnoj samoupravi, moraće da donese odluku o otpuštanju, najkasnije u roku od 60 dana nakon što Skupština grada usvoji predlog odluke Gradskog veća.

Grad mora da otpusti 99 stalno zaposlenih na osnovu odluke Ministarstva državne uprave i  lokalne samouprave koja datira još iz vremena kada je vodila sadašnja premijerka Ana Brnabić, o čemu je OK Radio prvi pisao.

Lokalna samouprava je probila sve rokove, jer je Skupština grada trebalo da odluku o otpuštanjima donese još tokom avgusta, a razlog je veliki pritisak, žalbe i lobiranja onih koji bi mogli da ostanu bez radnog mesta u javnom sektoru.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: