Oglasila se i Vlada Srbije: Što pre pronaći ko je lepio plakate Verana Matića u Vranju

Lokalne vesti - Subota 25.06.2022 - 18:14

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade republike Srbije je najoštrije osudilo lepljenje plakata u Vranju sa likom Verana Matića, člana Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara i predsednika Komisije za istraživanje ubistva novinara.

- Ministarstvo poziva sve građane, organizacije i druge aktere da se suzdrže od verbalnih i fizičkih pretnji prema novinarima i podseća da niko nema prava da ugrožava bezbednost medijskih radnika i svih onih koji se zalažu za ostvarivanje ovog demokratskog prava građana - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja zahteva od svih državnih organa, kao i organa Gradske uprave grada Vranja da preduzmu sve mere koje im stoje na raspolaganju da se nađu počinioci ovog dela i podsetili da se ne sme ugrožavati slobodan protok informacija putem medija, kao ni uređivačka autonomija medija, a naročito vršenjem pritisaka, pretnjama, ucenom vlasnika medija, ili novinara, ili etiketiranjem bilo koga ko se bavi ovim poslom.

- Ministarstvo kulture i informisanja smatra da se svi slučajevi napada i ugrožavanja lične bezbednosti novinara moraju temeljno istražiti i pažljivo pratiti i zato poziva sve nadležne organe da u takvim slučajevima reaguju bez odlaganja - poručuje se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja Vlade republike Srbije.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: