Oprez: Počela nedelja ALKOTESTOVA

Lokalne vesti - Utorak 12.12.2017 - 08:34

Pripadnici saobraćajne policije sprovešće, u periodu od 11. do 17. decembra, akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštila je Policijska uprava u Vranju.

Svaka kontrola podrazumeva obavezan alkotest FOTO: Getty Images Svaka kontrola podrazumeva obavezan alkotest FOTO: Getty Images

Ova akcija je u ponedeljak počela u svim državama članicama organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

- Podsećamo vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača.

Analize saobraćajnih nezgoda u Republici Srbiji ukazuju da se vožnja u alkoholisanom stanju javlja kao uticajni faktor nastanka saobraćajne nezgode u 8,5 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, odnosno u oko 15 odsto saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima
– navode iz MUP-a.

Tokom sprovođenja ove akcije, u istom periodu prošle godine, 1.286 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: