Ostrvo monstrum GOLOOTOČKO TROJSTVO

Lokalne vesti - Nedelja 21.04.2019 - 10:00

Udruženje potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije - Okružni odbor Vranje organizuje promociju romana „Ostrvo monstrum. Golootočko trojstvo“, autora Vuksana Kneževića.

Ulaz na promociji slobodan. Foto: Promo Ulaz na promociji slobodan. Foto: Promo

Promocija će biti održana u utorak, 23. aprila u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju sa početkom u 19 sati.

Na promociji će govoriti: Dragoljub Kojčić, direktor Zavoda za udžbenike; Milan Bjelogrlić, direktor Narodne biblioteke u Zrenjaninu; dr Dejan Antić, docent na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu i Vuksan Knežević, autor knjige.

Roman “Ostrvo monstrum” je trilogijska sinteza autorovog iskustva kao najmlađeg osuđenika koji je na Golom otoku podvrgnut strahotama postrevolucionarnog terora i njegovih istraživanja moralnih bezdana u koji su propadale duše potkazivača, klevetnika i dželata.

Trilogija zahvata sve strane društvene groznice Titovog progona neistomišljenika, ali još više apsurdna stradanja nevinih ljudi i fantastične konstrukcije spletki kojima ih je opkoljavao pauk tiranide.

Na promociji će biti reči o patnji i stradanjima logoraša, funkcionisanju golootočke logorske mašinerije, ali i o teroru titoističkog sistema nad ideološkim neistomišljenicima i građanskom elitom nekadašnjeg srpskog i jugoslovenskog društva.

Ulaz je slobodan.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: