Otvoren 5. ZLATNI PUŽ

Lokalne vesti - Utorak 12.09.2017 - 10:19

U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju u ponedeljak je svečano otvoren 5. Svetski festival animiranog filma ,,Zlatni puž 2017".

Animacija spaja ljude FOTO: vranje.org.rs Animacija spaja ljude FOTO: vranje.org.rs

Festival je otvorio gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, čestitajući organizatoru festivala, vranjskoj Školi animiranog filma, 30 godina rada i postojanja.

- Istorija pokazuje da su  brojni mladi stvaraoci kroz umeće i predani rad, obradili  vrlo važne životne teme.

Nadareni pojedinci neguju i razvijaju svoj talenat, ali se istovremeno upoznaju i sa pravim vrednostima kojima uvek treba težiti
- istakao je gradonačelnik otvarajući festival.

Predsednica žirija Deana Morsen izrazila je veliko zadovoljstvo što se nalazi u Vranju.

- Ne govorimo istim jezikom, ali animacija spaja ljude i ona je svojevrstan vid komunikacije, kroz koji ispoljavate svoju kreativnost – rekla je Morsen.

O značaju održavanja ,,Zlatnog puža" govorio je i direktor Škole animiranog filma Miroslav Đerić, rekavši da su bila ukupno prijavljena 862 filma iz 80 zemalja, što dokazuje da je manifestacija priznata i prepoznata u svetu.

Tokom trajanja festivala biće prikazano 56 filmova u dve kategorije, a ovogodišnja manifestacija okupila je oko 30 gostiju iz Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Makedonije, Hrvatske i nekoliko gradova iz Srbije.

Prema programu, planirane su prezentacije Međunarodnih festivala animiranih filmova “Animax”  iz Makedonije i “Vafi” iz Hrvatske, a biće priređena i izložba povodom tri decenije rada i postojanja ŠAF - a.

Žiri ovogodišnjeg festivala radiće u sastavu Deanna Morse (SAD), Snežana Trstenjak i Janko Baljak iz Beograda.

Festival su podržali grad Vranje, Ministarstvo kulture i informisanja i Ambasada SAD u Beogradu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: