Otvoren drugi Međunarodni filmski festival MOST

Lokalne vesti - Četvrtak 05.09.2019 - 10:21

Drugi Međunarodni filmski festival "Most“, na Trgu Staniše Stošića u Vranju, otvorio je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

Bioskop pod vedrim nebom FOTO: vranje.org.rs Bioskop pod vedrim nebom FOTO: vranje.org.rs
Antić je na otvaranju rekao da je želja da se ovim festivalom promovišu filmska umetnost i vrednosti koje su možda bile zapostavljene, a na taj način će biti promovisan i naš grad
 
- Ovo je tek druga godina organizovanja festivala, ali se nadamo da ćemo kroz par godina biti jedan od relevantnih filmskih festivala na fimskoj mapi naše države, ali na nama, Vranjancima, je da doprinesemo tome. 
 
I u godinama koje dolaze pružaćemo podršku ovim mladim ljudima kako bi se festival "Most" održao - rekao je na otvaranju zamenik gradonačelnika Antić. 
 
On se zahvalio Ambasadi Ruske federacije na podršci, kao i gostima festivala. 
 
Publici su se obratili i direktorka festivala Milica Janjić i Ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Beogradu Denis Krugov
 
Festival je počeo ostvarenjem "Divjunacima", a ljubitelji filmske umetnosti u Vranju imali su priliku da vide i filmove "Život i smrt grofa Vronskog – Srpski gambit", "Dejan" i "Taksi bluz".  
 
Na otvaranju festivala u muzičkom delu programa nastupili su Sanja i Zlatan Petrov
 
Festival traje do 6. septembra, a publika će moći da pogleda filmove afirmisanih i neafirmisanih umetnika, dokumentarne, animirane kao i filmove mladih umetnika koji su učestvovali na seminaru kinematografije.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: