Otvoren NACIONALNI SIMPOZIJUM o lečenju maligniteta u Vranju

Lokalne vesti - Subota 18.01.2020 - 12:19

U Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju otvoren je Nacionalni simpozijum pod nazivom „Dnevna bolnica za hemioterapiju Vranje – deset godina lečenja malignih bolesti“.

Nacionalni simpozijum sa međunarodnim učešćem FOTO: vranje.org.rs Nacionalni simpozijum sa međunarodnim učešćem FOTO: vranje.org.rs
Dnevna bolnica za hemioterapiju je najmlađa organizaciona jedinica u Zdravstvenom centru Vranje, koja je formirana 24. decembra 2009. godine.
 
Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik dr Slobodan Milenković, svečano je otvorio skup rekavši da lokalna samouprava ulaže sve napore da očuva i unapredi zdravstveni sistem, kao i kvalitet zdravstvene zaštite i bezbednost pacijenata.
 
- Iako mi kao Grad nismo osnivači Zdravstvenog centra, u protekle tri godine uložili smo putem različitih projekata preko 40 miliona dinara u sistem zdravstva. 
 
Veliko mi je zadovoljstvo i čast što mogu da pomognem u organizaciji ovakvih skupova gde se razmenjuju znanje i iskustvo
 
Na ovom skupu moći ćemo da čujemo najsavremenija dostignuća eminentnih lekara iz oblasti onkologije, dijagnostike i terapije malignih oboljenja, s ciljem podizanja kvaliteta rada medicinskih radnika - rekao je gradonačelnik.
 
Na dvodnevnom simpozijumu govoriće lekari, stručnjaci iz oblasti onkologije na temu karcinoma dojke, melanoma, karcinoma pluća i debelog creva.
 
Organizator skupa je Srpsko lekarsko društvo, Podružnica u Vranju uz podršku Grada Vranja
 
Skup je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije kao Nacionalni simpozijum sa međunarodnim učešćem.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: