Otvoreni prelazi sa Kosovom i Metohijom

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.06.2020 - 14:08

Od ponedeljka se na Kosovo i Metohiju može ući na administrativnim prelazima Jarinje, Merdare, Vrmice, Kula, Đeneral Janković i Bela zemlja.

Foto. S.Tasić/OK Radio Foto. S.Tasić/OK Radio

Ulazak i izlazak sa Kosmeta od danas je moguć na pomenutim administrativnim prelazima prema pravilima koje su propisale vlasti u Prištini nakon ublažavanja mera zbog sprečavanja širenja koronavirusa, javlja Ekonomija Onlajn, a prenosi Kosovo Onlajn.

Svi koji ulaze na teritoriju Kosmeta dužni su da prođu medicinske provere i primene mere zaštite protiv kovid-19.

Takođe, svi koji ulaze na Kosmet moraju imati negativne rezultate testa na kovid-19 ne starije od četiri dana, a ukoliko nemaju test moraće u samoizolaciju sedam dana.


Osobe koje imaju simptome biće upućeni na zdravstveni pregled, navedno je u saopštenju kosovskog Nacionalnog centra za upravljanje granicama.

Prištinske vlasti  su u nedelju ukinule odluku od 13. marta o zatvaranju granica i najavile da će nakon otvaranja kopnenih prelaza biti razmotrena mogućnost uspostavljanja  vazdušnih linija.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: