Partnerstvo Vranja i Fonda Divac: Velika podrška malim gazdinstvima

Lokalne vesti - Četvrtak 23.06.2022 - 13:58

U Vranju su danas predstavljeni rezultati Lokalnih fondova za razvoj poljoprivrede koji su u proteklom periodu osnovani širom Srbije.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Oni su pokrenuti u saradnji sa Fondacijom ,,Ana i Vlade Divac’' i Regionalnim razvojnim agencijama. 

 

U ime domaćina skupa, grada Vranja, prisutne je pozdravio gradonačelnik Slobodan Milenković koji se zahvalio Fondaciji ,,Ana i Vlade Divac’’ što je u našoj lokalnoj samoupravi prepoznala pouzdanog partnera i izrazio nadu da će se saradnja nastaviti i u godinama koje dolaze. 

 

Vranje je četvrti grad nakon Čajetine, Svrljiga i Prijepolja, koji je osnovao fond za podsticaj poljoprivredne proizvodnje. 

 

Ukupna vrednost fonda iznosila je 6 miliona dinara, od kojih je grad Vranje izdvojio 5, a Fondacija ,,Ana i Vlade Divac’’ milion dinara, podsetio je Milenković. 

 

Nakon prvog javnog poziva za dodelu sredstava iz Fonda, ovu pomoć iskoristilo je 18 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa područja grada Vranja, zahvaljujući kojoj su realizovali svoje inovativne ideje u oblasti poljoprivrede. 

 

Danas je još 15 vlasnika poljoprivrednih gazdinstava dobilo ugovore, čime je realizovan i drugi javni poziv za korišćenje sredstava iz Fonda, dodao je on. 

 

- Kao gradonačelnik, veoma sam ponosan što je grad Vranje među prvima u zemlji osnovao Lokalni fond za razvoj poljoprivrede, koji predstavlja još jednu podsticajnu meru i nastavak naše podrške razvoju sela i ruralnih mesnih zajednica. 

 

Tim pre, jer grad Vranje nikad više nije ulagao u seosku infrastrukturu nego sada. 

 

Verujem da svim ovim potezima ohrabrujemo ljude, posebno mlade, da ostanu na selu jer se od poljoprivrede i te kako može dobro živeti - istakao je gradonačelnik Milenković. 

 

Uroš Delić, menadžer projekta Fondacije ,,Ana i Vlade Divac’’ prezentovao je rezultate devet osnovanih lokalnih fondova za razvoj poljoprivrede, dok su gradski većnik za poljoprivredu Nebojša Stamenković i direktorka RRA Pčinjskog okruga, Bojana Tasković, prezentovali  Lokalni fond u Vranju.

 

Održana je i panel diskusija u kojoj su učestvovali Dragana Stojanović, direktorka RRA Jug, Dragan Mančev, zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad, Vladimir Babić, predsednik opštine Prijepolje, Stojan Raičević, predsednik komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede opštine Brus i Slavno Lukić, direktor RRA Zlatibor.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: