Peticija ekoloških aktivista

Lokalne vesti - Utorak 02.04.2024 - 13:00

Organizatori akcije čišćenja prilaza tvrdjavi Markovo Kale, Jana Trajković Bogdanov i Dragan Antić su 02.04.2024. godine na pisarnici Opštine Vranje predali peticiju ispred Srbija Centra (SRCE) i Ekološkog ustanka.

Foto:ustupljena fotografija Foto:ustupljena fotografija
Peticijom se zahteva donošenje odluke o pružanju adekvatne zaštite i nadzora tvrdjave Markovo Kale koja predstavlja kulturno dobro pod zaštitom države. Od Gradske uprave se zahteva postavljanje kontejnera, osvetljenja i video nadzora koji bi pratila odgovarajuća institucija koju  Grad Vranje zaduži.
 
Godinama unazad gradjani Vranja su svedoci divlje deponije koja se stvorila kako na samom prilazu tvrdjavi Markovo Kale, tako i oko nje čime se ugrožava život i zdravlje gradjana i odraz je velike sramote grada i same vlasti koja godinama ostaje nema na ovaj problem.
 
Kako bismo sprečili nesavesne gradjane koji odlažu smeće van mesta koje je predvidjeno za otpad Gradskoj upravi Grada Vranja, Gradonačelniku Grada Vranja i Predsednici Skupštine Grada Vranja smo uputili ovu peticiju.
U skladu sa odredbom čl.106, st. 3 Statuta grada Vranja navedeni organi su dužni da u roku od 30 dana od dana dostavljanja nas obaveste o predlogu obrazloženom u ovoj peticiji.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: