PETICIJA protiv odluke o MONTAŽNIM OBJEKTIMA

Lokalne vesti - Četvrtak 15.03.2018 - 09:32

Zakupci javnih površina, radnici i članovi njihovih porodica ovih dana pripremaju peticiju kojom se od rukovodstva grada Vranja zahteva preispitivanje odluke o postavljanju manjih montažnih objekata.

Počelo potpisivanje peticije FOTO: Džimi Počelo potpisivanje peticije FOTO: Džimi

Ovaj potez dolazi nakon prošlonedeljnog protestnog okupljanja ispred zgrade Gradske uprave i razgovora za gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem.

U svom zahtevu, potpisnici navode da su zakupci u svoje objekte u kojima posluju mahom duže od 20 godina, morali da ulože velika finansijska sredstva u opremanje, ali i dozvole i takse.

- Pri ovome, Gradsko veće svojom odlukom ukida 20 – 30 lokacija na najprometnijim mestima, a brojne ugostitelje i njihove radnike ostavlja bez posla, jer u montažnim objektima neće moći da obavljaju svoju delatnost.

Nadležni kažu da je ovo po uzoru na veće gradske sredine, a upravo u Nišu preko puta Železničke i Beogradu preko puta Autobuske stanice se brza hrana prodaje u montažnim objektima
– stoji u zahtevu.

Zbog odluka gradskih vlasti, zakupci procenjuju da će više stotina ljudi ostati bez posla, pa traže preispitivanje odluke Gradskog veća i obnavljanje ugovora o zakupu, što nije rađeno od 2008. godine.

Takođe, od Grada se traži period od pet godina u kojem će se preduzetnička delatnost zakupaca, kako kažu, prestrukturirati.

Organizatori navode da će zahtev predati gradonaćelniku Slobodanu Milenkoviću i Gradskom veću nakon što ga potpišu svi zainteresovani, a procena je da ih ima oko 300.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: